SY Tuhinatarhan

Tuhinatarha on 2011 perustettu siililä, jossa asuu tätä kirjoittaessani 6 siiliä ikähaitarilla 3 kk - 5 v 3 kk. Lemmikkisiileihin tutustuin v. 2008 eläintenhoitaja-opintojen myötä ja jo seuraavana vuonna pääsin tutustumaan siilien sielunelämään syvemmin saadessani ensimmäisen oman siilini, Sisun. Kasvattajanimen SY Tuhinatarhan sain 2011 ja siitä lähtien nälkä on vain kasvanut syödessä, mikä siiliharrastuksen parissa onkin tuttu ilmiö. Nyt kokemusta siileistä on kertynyt 19:n poikueen ja 19:n oman siilin, nykyisen tai jo edesmenneen verran, joten korkea aika alkaa jakamaan tarinoita siilihulluudesta.

Tuhinatarha muutti 01/-16 maalle, minkä myötä päivämme ovat täyttyneet siilien ja siilimäisyyksien ohella erinäisistä miljööseen ja vanhaan taloon liittyvistä projekteista. Tässä on kahden vuoden aikana remontoitu sisällä ja rakennettu uutta ulkona, laitettu pihaa, hoidettu metsää ja toteutettu haave omasta kanalasta ja riikinkukoista. Siksipä tämä blogi tulee kertomaan siilien ohella paljon myös mm. edellä mainituista aiheista.

Aivan tässä blogin ensihetkillä ajankohtaisin aihe Tuhinatarhassa on kesähäät -18, mikä oikeastaan olikin viimeinen sysäys laittaa blogi pystyyn nyt. Häihin liittyen olen saanut paljon ideoita ja vinkkejä muiden blogeja lukemalla, joten haluan antaa omani takaisin ja jakaa omat ideani tuleville morsiamille. Häitämme vietetään kesäkuussa, joten suurin osa valmisteluista on jo tehty ja siten materiaalia blogiin on niin paljon, ettei tiedä mistä aloittaa. Blogin ensimmäiset kirjoitukset tulevatkin siksi pyörimään hyvin tiiviisti hääteeman ympärillä. Kolmen kuukauden kuluttua häät on vietetty, minkä jälkeen blogi tulee pikkuhiljaa keskittymään siileihin tai ylipäätään eläimiin sekä remontointiin ja puutarhaan. Leivonnasta ja sisustamisesta pitävänä käsityöihmisenä kirjoituksia blogiin tulee todennäköisesti myös näiden aiheiden tiimoilta. Liittyvät ne sitten enemmän tai vähemmän siileihin.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uusin siilikaappi-projekti

Sekalaista häärekvisiittaa

Kesähäät -18