Kesähäät -18

Meidän häät! 💕

Niitä vietetään kesäkuun puolivälissä kuluvaa vuotta ja koska nyt eletään jo huhtikuuta, häävalmistelut ovat loppusuoralla. Tulevissa postauksissa käyn läpi häidemme yksityiskohtia, kuten hääkoristeluja, tarjoilua, ohjelmaa jne, mutta ensin avaan hieman, mitkä ovat häidemme lähtökohdat ja miltä pohjalta hääsuunnitelmia on lähdetty rakentamaan.


Tarinamme

Olemme tavanneet uudenvuoden aattona 2014 ja kihlautuneet päivälleen kaksi vuotta tämän jälkeen. Myös häiden juhliminen uudenvuoden aattona kävi mielessä, mutta kyllä meidän sydämemme sykkii enemmän kesälle ja siksipä kesähäitä suunnittelemme. Kihlausta seuraavalle kesälle, eli siis viimekesälle, tiedossa oli lähipiirissäni jo kahdet häät, joissa vielä sain molemmissa olla kaason roolissa, joten päätimme suunnitella omia häitämme vasta kesälle -18. Mikä oli senkin puolesta oikein hyvä ratkaisu, että viime keväänä aloimme odottaa maailman parasta lahjaa, esikoistamme, eikä puhti odottavassa olotilassa tahtonut riittää viimekesänä kunnolla kaasonkaan tehtäviin.

Budjetti

Se oleellinen. Keksimme rahalle paljon hääjuhlaa pysyvämpiä ja tarpeellisempia käyttökohteita, joten yritämme säästää siellä, missä suinkaan mahdollista. Silti häät suunnitellaan aina vain kerran pidettäviksi, emmekä ole poikkeus. On siis tiettyjä asioita, joissa emme tingi. Haluamme panostaa häissämme tunnelmaan ja päivästä jääviin muistoihin, joten isoja kulueriä tulee mm. tarjoiluista sekä hääpäivän dokumentaarisesta kuvauksesta. Säästää taas yritämme tekemällä paljon itse. Vaikka siihen nyt käsityöihmistä motivoi muukin kuin raha :-D

Teema

Häidemme teema on vintage ja värimaailma hempeä yhdistelmä minttua, kultaa, kermaa ja
vaaleanpunaista. Vastapainona hempeille väreille koristuksissa ja muissa yksityiskohdissa näkyy rustiikki.
Teema oli alusta asti selvä ja sen takana on rakkaus vanhaa kohtaan, nostalgiahenkisyys. Tai ainakin minulle teema oli itsestään selvyys, eikä miehelläkään ollut visioita kuin tarjoamisten osalta, joten sain tässä vapaat kädet.


Tunnelma

Hyvä tunnelma ja vieraiden viihtyminen ovat meille hääjuhlan osalta ehkä ne tärkeimmät asiat. Näitä ajatellen halusimme pitää juhlan rentona ilman tiukkoja aikatauluja, istumajärjestystä tai pukukoodia ja mm. panostaa tarjoiluun ja ohjelmaan.

Vierasluku

Kutsuvieraiden määrä liittyy olennaisesti edelliseen, eli tunnelmaan. Ainakin meidän näkökulmastamme, koska haluamme viettää häitämme hyvässä seurassa ja kutsua kaikki meille tärkeät ihmiset juhlistamaan kanssamme meidän päiväämme. Kutsuttujen määräksi tuli lopulta 114, joista lapsia 19.


Paikka

Kotikuntamme Uurainen oli ehdoton ykkösvalinta niin vihkikirkolle kuin juhlapaikalle. Ihastuimme viimekesänä Uuraisten työväentaloon ystäväni häissä (katso #häkkistenhäät :-)), joita juuri tuolla vanhalla Kasinon tanssilavalla vietettiin. Tuolla meidänkin häitämme piti juhlia, mutta kuten tavallista kohdallamme, jäi vain haaveeksi tämäkin.

Häitämme piti oikeasti juhlia vasta heinäkuussa 2018 ja olimme hyvissä ajoin varanneet sekä kirkon että juhlapaikan. Jotta oikeasti häät tänä tiettynä päivänä onnistuisi ja nimenomaan työväentalolla. Tässä alkukeväästä sitten kuitenkin nämä suunnitelmat meni yllättäen uusiksi ja vaihtoon meni ensin hääpäivä, sitten myös juhlapaikka. Syynä tähän miehen saama työtarjous, jonka myötä hän lähtee kesäkuussa, häitämme seuraavana maanantaina, yksin romanttiselle häämatkalle, kauas ja vähän pidemmäksi aikaa. Onneksi sentään koko kesästä löytyi yksi ainoa viikonloppu, jonne pystyimme suunnittelemaan uutta hääpäivää, mutta harmi vie työväentalon ainoa tuolloin tiedossa ollut varaus osui juuri tuolle viikonlopulle, tottakai. Onneksi näinkin pieneltä paikkakunnalta löytyy kuitenkin vaihtoehtoja ja löysimme juhlapaikan Kyynämöisten kylätalosta, mikä oikein hyvä sekin.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uusin siilikaappi-projekti

Hellettä haistelemassa