Sekalaista häärekvisiittaa


Sekalaisia tee-se-itse-projekteja kuukausien varrelta. Häihin liittyviä tottakai, ei muita tälle keväälle ole oikein mahtunutkaan.

Opaskyltit ja -viitat
Törmäsin taannoin koristelutekniikkaan, jossa puupintaan siirrettiin ihan tavan paperille tavan musteella tulostettuja kuvia. Pääsin testaamaan sitä vihdoin, kun keksin tehdä häärekvisiitaksi tällaiset kyltit, jotka tulevat juhlapaikan pihaan heinäseipääseen ripustettuina.

Alkuperäisessä tekniikassa kuva siirrettiin käsittelemättömälle puulle, mutta itse maalasin kylteille  valkoisen pohjan. Mikä varmasti vaikutti lopputulokseen, koska käsittelemätön puu tietenkin imee värin paremmin. Tekemissäni kylteissä muste haalistui viimeisessä työvaiheessa, eikä se edes alkujaankaan ottanut kunnolla jokaiseen kohtaan, ja luulen sen johtuvan nimenomaan maalista. Lopputulos näyttää kuitenkin patinoituneelta, joten ei haittaa, kun häiden teema on vintage.

Projektiin tarvitsee käsiteltävän pinnan lisäksi siis vain tulosteen ja vesiohenteista lakkaa. Itse testasin kahta erilaista lakkaa, askartelu- ja huonekalu-, joista jälkimmäisen huomasin toimivan paremmin. Sattumalta testasin ja totesin myös, että ohut kerros lakkaa riittää.. Se nimittäin muuten liuottaa ja levittää mustetta myös sinne, minne ei pitäisi.

Ensimmäisenä työvaiheena tarvitsee siis tulosteen, jonka siirtää pinnalle. Jos kyseessä on tekstiä tai kuva, jonka suunnalla on merkitystä, muista muokata se peilikuvaksi ennen tulostamista! Kun tuloste on hetken saanut kuivaa, levitetään käsiteltävään pintaan ohut kerros vesiohenteista lakkaa ja heti siihen päälle siirrettävä kuva. Kuvaa kannattaa hangata nurjalta puolelta esim. sormin, jotta muste tarttuu märkään lakkapintaan tasaisesti. Kun työ on saanut kuivaa väh. 12 h, tulostinpaperi kastellaan märällä sienellä tm ja rapsutetaan pois. Viimeistelyksi vielä pintaan lakkakerros.

Kehysten tuunausta


Hamstrasin kirpputorilta kasan erikokoisia ja värisiä kehyksiä, joista maalasin teemaan ja väreihin sopivia. Suurimmassa osassa pohjaväri oli hyvä sellaisenaan, pariin maalasin valkoisen pohjan. Pintaan kehykset saivat kalkkimaalia valkoisena, vaal.sinisenä ja vaal.punaisena, minkä jälkeen hioin päällyskerrosta hiekkapaperilla kevyesti sieltä täältä. Kehyksiin tulee siis opasteita ja huomioita.Vieraskirja

Vieraskirjaksi meille tulee canvas-taulu, johon vieraat saavat taiteilla nimensä lisäksi sormenjälkensä.
Puoliksi tee-se-itse-projekti, koska kangas teetettiin ja kehykset tehtiin itse.
Taulukangas tilattiin jo talvella, kun ei sitten arvattu, että hääpäivä menee vielä vaihtoon... Tieto Jyrin työreissusta tuli niin yllättäen. Oltaisiin voitu toki tilata vielä uusikin kangas, oikealla päivämäärällä, mutta koska tarina hääpäivän taustalla on merkityksellinen, on taulu tällaisenaan ihan hauska :-D


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uusin siilikaappi-projekti

Hellettä haistelemassa

Vihdoin jälkikasvua!